ارزش بزرگ‌ترین کمپانی‌های صنعت بازی چقدر است؟

خرید کمپانی‌های بتسدا و اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت و در ادامه خرید بانجی توسط سونی، تعجب همه را برانگیخته است و بسیاری از کاربران ناخودآگاه به این فکر می‌کنند که کمپانی‌هایی نظیر نینتندو، کپکام، اسکوئر انیکس و دیگر شرکت‌های بازیسازی چقدر ارزش دارند. به هر حال به نظر می‌رسد که در آینده بار دیگر شاهد این خریدهای بزرگ باشیم.

صحبت درباره‌ی ارزش خالص یک کمپانی به نوعی مشکل است. ارقام درآمد سالانه اغلب در خصوص این نوع از امور مالی مهم‌ترین و با ارزش‌ترین معیار هستند اما در واقع به طور کامل قابل استناد نیستند و تصویر دقیقی از ارزش یک شرکت برای خرید نمی‌دهند. در این مقاله روی ارزش بازار تخمینی یک شرکت تمرکز شده تا به شما درک بهتری از ارزش فعلی آن‌ها بدهد. ارزش بازار، ارزش کل سهام یک شرکت سهامی عام است و اغلب با ضرب قیمت سهام یک شرکت در تعداد سهام موجود آن محاسبه می‌شود. در حالی که متغیرهای دخیل در این فرمول به نوعی تضمین می‌کنند که ارزش بازار یک شرکت همیشه به نوعی در حال تغییر است، اما همچنان یکی از بهترین راه‌ها برای به دست آوردن تصویری فعلی از ارزش کلی یک شرکت است.

برای مثال، ارزش بازار اکتیویژن بلیزارد تقریبا ۶۴ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که مایکروسافت آن را ۶۸ میلیارد دلار خریداری کرد. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که ارزش بازار یک شرکت دقیقا ارزش خالص آن‌ها محسوب نمی‌شوذ و از طرفی نیز نشان‌دهنده‌ی مقدار پول نقد آن‌ها نیست. با وجود همه‌ی چیزهای گفته شده، در این جا نگاهی به ارزش بازار تخمینی برخی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های صنعت بازی‌های ویدیویی در حال حاضر خواهیم انداخت.

sega

۱۴. سگا: ۳٫۶ میلیارد دلار

در حالی که سگا مانند گذشته دیگر یکی از سازندگان اصلی کنسول و بازی در صنعت محسوب نمی‌شود، این کمپانی در سال‌های اخیر به لطف تعدادی از اقدامات موفق و عرضه‌ی بازی‌های جذابی مانند Lost Judgment و نسخه‌ی چهارم مجموعه‌ی Streets of Rage، عملکرد بسیار خوبی از خودش نشان داده است. گفتنی است که در رابطه با خرید این کمپانی بحث‌های زیادی در طی سال‌های اخیر وجود داشته اما همچنان خبری از فروش آن نیست.

سی‌دی پراجکت رد

۱۳. سی‌دی پراجکت رد: ۴٫۹ میلیارد دلار

در حالی که عرضه‌ی فاجعه بار سایبرپانک ۲۰۷۷ کاملا به ارزش کلی استودیوی سی‌دی پراجت رد لطمه وارد کرد، این شرکت در طی سال‌های فعالیت خود آنقدر بازی‌های موفق تولید کرده که همچنان از ارزش بالایی برخوردارد باشد. با این حال گفته شده که ارزش این استودیو با بهبود بازی سایبرپانک ۲۰۷۷ و رونمایی از پروژه‌های جدیدی که امیدواریم از مشکلات متعدد مانند بازی ذکر شده رنج نبرند، بالا خواهد رفت.

کپکام

۱۲. کپ‌کام: ۴٫۹ میلیارد دلار

صحبت‌های زیادی درباره‌ی اینکه آیا کپ‌کام به زودی توسط یکی دیگر از شرکت‌های بزرگ بازی‌های ویدیویی خریداری می‌شود یا خیر، وجود دارد. به هر حال این شرکت دارای ترکیبی جذاب از آ‌ی‌پی‌های قدیمی و آثار مدرن است که مطمئنا برای هر خریداری جذاب است، اما همان‌طور که درباره‌ی تعداد زیادی از ناشران و توسعه دهندگان در این محدوده‌ی قیمت وجود دارد، تعدادی باورنکردنی متغیر وجود دارد که خرید این استودیوها را پیچیده می‌کند.

اسکوئر انیکس

۱۱. اسکوئر انیکس: ۵٫۹ میلیارد دلار

ارزش اسکوئر انیکس ممکن است نسبت به برخی از رقبای بزرگ خود کمتر باشد، اما درآمد این کمپانی در طی ۱۰ سال گذشته به‌آرامی در حال رشد بوده است. این شرکت قطعا یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در هر بحثی در مورد خرید استودیوهایی جدید توسط سونی و مایکروسافت است. با این حال تاکنون هیچ گزارش موثقی مبنی بر علاقه‌ی سران اسکوئر انیکس برای فروش این شرکت منتشر نشده است. از طرفی فعلا خریداری وجود ندارد.

کونامی

۱۰. کونامی: ۶ میلیارد دلار

در حالی که کونامی دیگر به‌سختی به خود زحمت می‌دهد تا به انتشار و توسعه‌ی بازی‌هایی جدید از مجموعه‌های محبوب و قدیمی خود بپردازد، تلاش‌های بحث برانگیز این شرکت برای گسترش دامنه‌ی فعالیت خود در سال های اخیر و ورود به بازارهایی نظیر موبایل، آنچنان که باید نتیجه‌ی خوبی نداده است. با این که این شرکت در چندسال اخیر اصلا خوب عمل نکرده است، همچنان روی گنجینه‌ای از آی‌پی‌های جذابی نظیر متال گیر و سایلنت هیل نشسته است.

یوبی‌سافت

۹. یوبی‌سافت: ۷ میلیارد دلار

همانند کمپانی الکترونیک آرتز، یوبی‌سافت یکی از آن شرکت‌هایی است که تقریبا همیشه در حین بحث در مورد خریدهای باارزشی که احتمالا در آینده‌ی نزدیک اتفاق می‌افتد، ظاهر می‌شود. در حالی که با توجه به ارزش، درآمد و وضعیت این شرکت، خریده شدن این شرکت توسط کمپانی‌های بزرگتر بعید به نظر می‌رسد، با این حال خریده شدن اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت نشان داد که در این روزهای صنعت بازی‌های ویدیویی هر اتفاقی ممکن است.

باندای نامکو

۸. باندای نامکو: ۱۵ میلیارد دلار

موفقیت بین‌المللی باندای نامکو و مجموعه بازی‌های متنوع به این کمپانی کمک کرده است تا به یکی از ارزشمندترین ناشران بازی در جهان امروز تبدیل شود. جالب اینجاست که بیشتر درآمد آن‌ها از بازی‌های ویدیویی از فروش بالای سری‌های مختلف به‌ جای چند بازی اصلی است که برای درآمد از طریق خرید‌های درون‌برنامه‌ای به آن‌ها تکیه می‌کنند. گفتنی است که جدیدترین بازی این کمپانی یعنی الدن رینگ، قرار است به‌زودی عرضه شود.

تیک تو

۷. تیک تو: ۱۸ میلیارد دلار

خرید ۱۲٫۷ میلیارد دلاری اخیر کمپانی تیک تو (Take-Two) یعنی شرکت زینگا که ارزش بازار آن حدود ۱۰ میلیارد دلار است، ممکن است تحت‌الشعاع قرارداد بزرگ اکتیویژن بلیزارد قرار گرفته باشد، اما ناشر مجموعه‌های محبوبی نظیر Grand Theft Auto و رد دد ریدمپشن، همچنان یکی از بزرگ‌ترین و باارزش‌ترین کمپانی‌‌ها در صنعت‌ بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود. این شرکت همچنین به‌تازگی ساخت نسخه‌ی ششم مجموعه‌ی GTA را تأیید کرده است.

الکترونیک آرتز

۶. الکترونیک آرتز: ۳۸ میلیارد دلار

ارزش تخمینی ۳۸ میلیارد دلاری الکترونیک آرتز در مقایسه با ارزش ۶۴ میلیارد دلاری گزارش شده‌ی اکتیویژن بلیزارد ممکن است شما را متعجب کند که آیا واقعا کسی می‌تواند آن‌ها را خریداری کند یا خیر. در حالی که پاسخ اینگونه سؤالات همیشه یک بله است با این حال باید در نظر بگیریم که تحقیقات جاری درباره‌ی مسائل اخلاقی درون کمپانی اکتیویژن بلیزارد قطعا بر تصمیم سران این شرکت برای فروش آن تأثیر گذاشته است. الکترونیک آرتز با آی‌پی‌های باارزشی که دارد نظیر فیفا، یکی از کمپانی‌هایی است که قطعا مشتریان زیادی دارد.

روبلاکس

۵. روبلاکس: ۴۵ میلیارد دلار

اگر از سن پایینی برخوردار باشید، احتمال زیادی وجود دارد که هرگز نام کمپانی Roblox Corporation را نشنیده باشید؛ سازندگان بازی روبلاکس که در سال‌های اخیر به یکی از موفق‌ترین شرکت‌های بازی در جهان تبدیل شده‌اند. در حالی که این کمپانی مجبور شده به سؤالات زیادی درباره‌ی اینکه چگونه روبلاکس از تلاش‌های خلاقانه‌ی بازیکنان خود استفاده می‌کند پاسخ دهد، رشد بازی هم نشانه‌هایی از افت به خود دیده است.

نینتندو

۴. نینتندو: ۵۵ میلیارد دلار

در حالی که ارزش نینتندو ممکن است به طور قابل توجهی پایین‌تر از کمپانی‌هایی نظیر سونی و مایکروسافت به نظر برسد، مهم است که به خاطر داشته باشید که این شرکت از آن دست کمپانی‌هایی است که تقریبا به طور کامل بر سودآوری از طریق بازی و کنسول‌ها متمرکز شده‌اند. وقتی از این منظر به آن نگاه کنید، ارزش این کمپانی چشمگیرتر از قبل به نظر می‌رسد. شایان ذکر است که طبق جدیدترین گزارش مالی این شرکت، نینتندو سوییچ به فروش ۱۰۳ میلیون نسخه‌ای دست پیدا کرده است.

پلی‌استیشن

۳. سونی: ۱۴۳ میلیارد دلار

مانند دیگر کمپانی‌هایی که بخشی از آن‌ها روی ساخت بازی متمرکز است، تلاش برای درک این که ارزش واقعی پلی‌استیشن چقدر است، مستلزم این است که به ارزش بازار فعلی سونی هم توجه کنید. در حالی که آشکارا سونی روی چیزهای دیگری نظیر ساخت لوازم خانگی هم تمرکز دارد، ارقام مربوط به درآمد و ارزش خالص تخمینی این کمپانی نشان می‌دهد که پلی‌استیشن و بازی‌های ویدیویی بخش بزرگی از این کمپانی هستند. اهمیت این بخش شاید سونی را مجاب کند که با توجه به خرید‌های بزرگ مایکروسافت، به دنبال خرید استودیوهای بیشتری باشد.

تنسنت

۲. تنسنت: ۵۵۵ میلیارد دلار

شرکت فناوری چینی تنسنت (Tencent) در سال‌های اخیر روی استودیوهای بازی‌های ویدیویی بیشتری سرمایه‌گذاری کرده است و اکنون آن‌ها به‌عنوان یکی از قدرتمندترین شرکت‌های بازی‌ در جهان شناخته می‌شوند. این کمپانی تاکنون بیشتر به ساخت بازی‌های موبایلی علاقه‌مند بوده‌ و با عرضه‌‌ی بازی‌هایی نظیر پابجی و کال آو دیوتی روی تلفن‌های هوشمند به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرده اما به لطف خرید رایوت گیمز (Riot Games)، سرمایه‌گذاری سنگین در شرکت اپیک گیمز و..، شروع به گسترش افق‌های خود کرده‌ است.

مایکروسافت

۱. مایکروسافت: ۲٫۳ تریلیون دلار

شرکت مادر ایکس‌باکس با ارزش بازار بیش از ۲ تریلیون دلار به‌طور شگفت‌انگیزی در صدر این فهرست قرار می‌گیرد. احتمالا حالا درک خواهید کرد که چگونه این کمپانی توانسته شرکت‌هایی نظیر بتسدا و اکتیویژن بلیزارد را با قیمت‌هایی نجومی در اختیار خود درآورد. البته شایان ذکر است این اعداد نباید به منزله‌ی ارزش بخش بازی این کمپانی در نظر گرفته شود زیرا مایکروسافت همان‌طور که می‌دانید در زمینه‌های دیگری در حال فعالیت است. با توجه به ارزشی که این کمپانی دارد، احتمالا باید در آینده شاهد خریدهای دیگری باشیم.

درآمد نینتندو، ایکس‌باکس و پلی‌استیشن چقدر است؟

برای کسانی که می‌خواهند از درآمد سه کمپانی بزرگ صنعت بازی‌های ویدیویی آگاه شوند، در ادامه نگاهی به آمار درآمد آن‌ها از بازی در سال ۲۰۲۰ میلادی بر اساس گزارش‌های دنیل احمد، تحلیلگر وبسایت Niko Partners، انداخته‌ایم.

  • سونی: ۲۲٫۶۷ میلیارد دلار
  • نینتندو: ۱۵٫۷۹ میلیارد دلار
  • مایکروسافت: ۱۳٫۸۳ میلیارد دلار

با اینکه این اعداد و ارقام مربوط به گذشته است، اما برآوردهای اوایل سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که فاصله‌ی بین درآمد این شرکت‌ها با این که همگی از رشد مالی برخوردار بوده‌اند، همچنان شبیه گذشته است. همچنین مجموع درآمد ایکس‌باکس و اکتیویژن بلیزارد در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱٫۹ میلیارد دلار تخمین زده شده که همچنان آن را پایین‌‌تر از درآمد سونی در آن سال قرار می‌دهد.

منبع: Den of Geek

حتما بخوانید
بررسی آون توستر داتیس DT-812؛ کارآمد و مطمئن با ظاهری کلاسیک

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ

دیدگاهتان را بنویسید